Argenta

Onafhankelijke informatie, rentestanden en onafhankelijke beoordelingen.

De Argenta autolening is een financiering die kan worden afgesloten voor de aankoop van een auto. Deze financiering kan worden afgesloten voor de aankoop van zowel een nieuwe als tweedehandse auto. Bent u van plan om een ecologische auto aan te kopen? Dan kunt u daarbij ook nog eens rekenen op een lager tarief. Wanneer u graag alles te weten wenst te komen over de autolening Argenta is het doornemen van de informatie op deze pagina zeker een aanrader! 

Alle autoleningen van Argenta

Logo Argenta

Argenta nieuw

 • Auto jonger dan 3 jaar

4,79 %

Logo Argenta

Axa tweedehands

 • Auto ouder dan 3 jaar

6,79 %

Logo Argenta

Axa groen

 • Recente auto tot 3 jaar oud met een lage CO2-uitstoot

4,59 %

Wij vergelijken de lening voor een nieuwe auto in deze vergelijker met een looptijd van 48 maanden met een bedrag van €10.000, een lening tweedehands auto met een looptijd van 48 maanden en een bedrag van €10.000 en de groene autolening met een looptijd van 48 maanden en een bedrag van €15.000. Rentevoeten op 13/06/2023

Waarom kiezen voor de Argenta auto lening? 

De Argenta auto lening is een lening op afbetaling die u kunt afsluiten voor het aankopen van een nieuwe wagen, tweedehandse auto, of een ecologische wagen. Deze kredietvorm kenmerkt zich door een zeer lineair verloop. Deze zorgt ervoor dat er niet van de voorwaarden kan worden afgeweken. Anderzijds zijn het wel deze strenge voorwaarden die zorgen voor een zeer scherpe rentevoet. 

De Argenta lening maakt het in principe mogelijk om tot 110 procent van het aankoopbedrag van de auto te lenen. Dit gezegd hebbende zijn hier voorwaarden aan verbonden. Zo moet u in dat geval verplicht ook uw auto laten verzekeren bij Argenta. Dat hoeft uiteraard niet persé een nadeel te zijn, maar het is wel iets om rekening mee te houden. 

Wat zijn de voordelen van de Argenta autolening? 

De Argenta autolening kenmerkt zich door een aantal zeer interessante voordelen. Wanneer u deze lening gaat afsluiten zijn dit dan ook de voordelen waar u op zult kunnen rekenen: 

 • Geld lenen voor uw auto is mogelijk tegen een scherp tarief. 
 • U weet precies welke maandelijkse aflossingen u moet betalen. 
 • De maximale looptijd is met 84 maanden ontzettend ruim.

Let wel, het laatst aangehaalde voordeel is niet altijd van toepassing. Wenst u de Argenta autolening af te sluiten voor een tweedehandse auto die ouder is dan drie jaar? In dat geval moet u er rekening mee houden dat de looptijd beperkt is tot slechts 60 maanden. 

Wat zijn de nadelen van de Argenta autolening?

Zoals bij het merendeel van de autoleningen het geval is geldt ook voor de autolening Argenta dat er niet alleen maar voordelen aan verbonden zijn. Er zijn dan ook zeker enkele nadelen om aandacht aan te besteden. Wat deze nadelen zijn ontdekt u hieronder: 

 • Tot 110 procent van het aankoopbedrag lenen is slechts mogelijk onder voorwaarden.
 • Een vrij hoge vaste rentevoet bij een tweedehands voertuig ouder dan drie jaar.
 • Het is niet mogelijk om van de vastgelegde kredietvoorwaarden af te wijken. 

Zijn de bovenstaande nadelen voor u geen probleem? Dan kunt u er zeker voor kiezen om over te gaan tot het aanvragen van de Argenta auto lening.  

Kosten

Bent u ook wel geïnteresseerd in het afsluiten van de Argenta autolening? Argenta heeft extra scherpe tarieven voor ecologische wagens en hybride wagens. Zou u echter eerst nog even precies willen kunnen achterhalen welke kosten daaraan verbonden zijn? Dan zal de onderstaande kostentabel u alle informatie bieden waar u naar op zoek bent! 

Specificaties NieuwTweedehandsEcologisch
JKP minimaal 4,75%3,99%6,09%
JKP maximaal4,75%3,99%6,09%
Bedrag minimaal € 2.500,-€ 2.500,-€ 2.500,-
Bedrag maximaal€ 50.000,-€ 75.000,-€ 25.000,-
Looptijd minimaal 12 maanden12 maanden12 maanden
Looptijd maximaal84 maanden84 maanden60 maanden

Argenta maakt het ook mogelijk om een lening af te sluiten voor een van de onderstaande producten.

VoertuigenNieuw Tweedehands 
Wagen JaJa
Groene wagenJaJa
Motor JaJa
Mobilehome NeeNee

Andere belangrijkste specificaties zijn:

Eerste terugbetaling 1 maand na uitbetaling
CKP Registratie Ja
Online aanvragenJa
Kosteloos vervroegd aflossenNee

Argenta autolening simuleren

De Argenta autolening simuleren kan eenvoudig gebeuren op de website van deze kredietverstrekker. Het uitvoeren van zo’n simulatie verloopt als volgt:

 1. Geef aan voor welk type voertuig u geld wenst te lenen. 
 2. Voor welk bedrag wilt u de autolening afsluiten?
 3. In hoeveel maanden wenst u het kredietbedrag terug te betalen? 

Bevalt de uitkomst van de Argenta autolening simulatie u? In dat geval zult u wellicht over willen gaan tot het afsluiten van de gesimuleerde lening. 

Autolening Argenta aanvragen, hoe werkt dit?

De Argenta autolening simuleren maakt u meteen duidelijk hoe het verloop van deze financiering er precies uit zal komen te zien. Kunt u zich hier wel in vinden? Dan kunt u het krediet aanvragen. Voor het aanvragen van een autolening bij Argenta heeft u een aantal documenten nodig. Een belangrijk document is een geldig aankoopbewijs dat u dient te kunnen tonen. Het auto lening aanvragen kan via de website van Argenta gebeuren en verloopt als volgt:

 • Stap 1: Geef aan of u reeds klant bent van Argenta of niet. 
 • Stap 2: Selecteer het Argenta kantoor van uw voorkeur. 
 • Stap 3: Vul uw naam, voornaam en e-mailadres in.
 • Stap 4: Geef aan wat uw e-mailadres is. 

Wanneer u de bovenstaande vier stappen heeft doorlopen kunt u, uw kredietaanvraag versturen naar het gekozen kantoor. Vervolgens zult u geconfronteerd worden voor de verdere afhandeling. Nadat het contract is getekend ontvangt u het geld op de rekening. De betaaldag hangt af van wanneer Argenta het geld zal storten.

Veelgestelde vragen

Moet ik klant zijn bij Argenta om een lening aan te vragen?

Wanneer u nog geen klant bent bij Argenta dient u eerst een afspraak te maken met een bankagent. Pas daarna is het mogelijk om de autolening aan te vragen. Bent u een bestaande klant? Dan heeft u de keuze om de autolening online of in een kantoor aan te vragen.

Hoe werkt het terugbetalen?

Het terugbetalen van uw Argenta autolening gebeurt in schijven die elke maand worden geïncasseerd. Deze worden automatisch van de bankrekening die u heeft opgegeven afgeboekt. U hoeft er dus alleen maar voor te zorgen dat er op deze bankrekening voldoende provisie voor handen is. 

Wat is de looptijd?

De maximale looptijd van de Argenta autolening staat er om bekend zeer lang te zijn. Ze bedraagt dan ook zomaar even 84 maanden. Bij het merendeel van de andere kredietverstrekkers wordt deze beperkt tot bijvoorbeeld 60 maanden. Dat is best een verschil, zeker bij een hoger gelegen aankoopsom. De maximale looptijd van een lening hangt wel af van hoeveel u leent.

0 Reviews ( 0 out of 0 )

Write a Review

© 2022 Autolening.be : VInd de beste en goedkoopste lening voor uw nieuwe of tweedehands auto.

Leningvormen

Tweedehands wagen

Nieuwe auto

Groene auto

Kennisbank

Contact

Santvoortbeeklaan 25,
2100 Antwerpen

info@autolening.be