AXA

Onafhankelijke informatie, rentestanden en onafhankelijke beoordelingen.

De AXA autolening biedt u de mogelijkheid om het aankoopbedrag van uw nieuwe of tweedehandse auto gespreid af te betalen. Voor ecologische voertuigen beschikt AXA over een speciale, groene autolening. Alles wat u graag over de autolening AXA wenst te weten ontdekt u hier op deze pagina!

Alle autoleningen van AXA

Logo AXA

Axa nieuw

 • Auto jonger dan 3 jaar

4,09 %

Logo AXA

Axa tweedehands

 • Auto ouder dan 3 jaar

4,99 %

Logo AXA

Axa groen

 • Recente auto tot 3 jaar oud met een lage CO2-uitstoot

3,99 %

Wij vergelijken de lening voor een nieuwe auto in deze vergelijker met een looptijd van 48 maanden met een bedrag van €10.000, een lening tweedehands auto met een looptijd van 48 maanden en een bedrag van €10.000 en de groene autolening met een looptijd van 48 maanden en een bedrag van €15.000. Rentevoeten op 13/06/2023

Waarom kiezen voor een AXA auto lening?

De AXA autolening kan worden afgesloten op drie verschillende manieren. Zo kunt u kiezen voor:

 • Een lening voor nieuwe voertuigen
 • Een lening voor tweedehandse voertuigen
 • De groene autolening voor bijvoorbeeld elektrische voertuigen

Bij een AXA Bank autolening afsluiten wordt er dus steeds grondig gekeken naar de situatie in kwestie. De meest voordelige rente ontvangt u bij lenen voor een duurzaam voertuig. Toch beschikken ook de andere AXA autoleningen over een concurrentiële rentevoet. 

Wat zijn de voordelen van de AXA autolening?

Wanneer u er als (potentiële) kredietnemer voor kiest om een AXA autolening af te sluiten bent u verzekerd van verschillende voordelen. De voordelen waar u op kunt rekenen zijn de volgende:

 • Er is voor iedereen een passende autolening af te sluiten
 • Speciale groene autolening voor duurzame voertuigen
 • De grootte van de lening dient minstens 2.500 euro te bedragen

Een bijkomend voordeel is dat AXA er niet voor kiest om dossierkosten in rekening te brengen. Dit draagt uiteraard alleen maar bij aan het voordelige karakter waar de AXA autolening over beschikt.

Wat zijn de nadelen van de AXA autolening?

Hoe interessant de voordelen van de AXA autolening ook mogen zijn, u dient toch ook rekening te houden met enkele nadelen. Ook deze nadelen hebben we uiteraard voor u op een rijtje gezet.

 • De vaste rentevoet laat u niet profiteren van renteverlagingen op de markt.
 • De groene autolening is uitsluitend beschikbaar voor voertuigen van maximum drie jaar oud.
 • De autolening kan niet worden afgesloten voor caravans of andere speciale voertuigen ouder dan vijf jaar.

Wilt u graag een autolening AXA afsluiten voor een caravan of een ander speciaal voertuig welke ouder is dan vijf jaar? Dan kunt u er nog altijd voor kiezen om een standaard, persoonlijk krediet af te sluiten. 

Overzicht kosten Axa

De AXA autolening maakt het voordelig mogelijk om geld te lenen voor de aankoop van een auto. Er worden door AXA geen dossierkosten aangerekend. Wilt u graag een goed beeld krijgen van de kosten die verbonden zijn aan de autolening AXA? Bekijk dan even de onderstaande kostentabel. 

Specificaties Nieuw Tweedehands Ecologisch
JKP minimaal 3,07%4,42%2,97%
JKP maximaal3,64%4,42%3,84%
Bedrag minimaal € 2.500,-€ 2.500,-€ 2.500,-
Bedrag maximaal€ 75.000,-€ 75.000,-€ 75.000,-
Looptijd minimaal 12 maanden12 maanden12 maanden
Looptijd maximaal84 maanden60 maanden84 maanden

AXA maakt het ook mogelijk om een lening af te sluiten voor een van de onderstaande producten.

VoertuigenNieuw Tweedehands 
Wagen JaJa
Groene wagenJaJa
Motor JaJa
Mobilehome JaJa

Andere belangrijkste specificaties zijn:

Eerste terugbetaling 1 maand na uitbetaling
CKP Registratie Ja
Online aanvragenJa
Kosteloos vervroegd aflossenNee

AXA autolening simuleren

Wilt u een autolening simulatie AXA uitvoeren? Dat kan eenvoudig gebeuren op de website van deze kredietverstrekker. De AXA simulatie autolening bestaat uit verschillende stappen, namelijk:

 1. Maak een keuze tussen de verschillende voertuigen waarvoor u wenst te lenen.
 2. Geef aan hoe oud het voertuig in kwestie precies is. 
 3. Geef het totaalbedrag aan dat u wenst te lenen voor uw voertuig. 
 4. Evalueer de voorstellen die verschijnen in de simulatie. 

Wanneer u de bovenstaande eerste drie stappen heeft doorlopen zal de simulatie u enkele voorstellen doen. Deze voorstellen hebben betrekking tot verschillende looptijden. Spreekt één van deze voorstellen u aan? Dan kunt u de AXA autolening in kwestie meteen online aanvragen

Autolening AXA aanvragen, hoe werkt dit? 

Aan bestaande klanten wordt de mogelijkheid aangeboden om hun autolening AXA meteen aan te vragen via de AXA website. Dit kan gebeuren vanuit hun persoonlijke AXA bankomgeving. U kunt ervoor kiezen om eerst een autolening simulatie AXA uit te voeren waarna u het gesimuleerde krediet direct kunt aanvragen. Hou er wel rekening mee dat u ook in dit geval enkele vereiste documenten voor moet kunnen leggen. Dit geldt in het bijzonder voor een document dat de aankoopwaarde van het voertuig duidelijk maakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • Een ondertekende offerte
 • Een ondertekende bestelbon
 • De aankoopfactuur van het voertuig

Voor mensen die nog geen klant zijn en de AXA autolening wensen af te sluiten verloopt de aanvraagprocedure iets anders. Ook zij kunnen op de website een simulatie uitvoeren. Echter is het slechts mogelijk om de gesimuleerde autolening aan te vragen na het maken van een afspraak met een AXA bankagent. Dit kan de aanvraagtermijn uiteraard wel enigszins verlengen. 

Veelgestelde vragen

Moet ik klant zijn bij AXA om een lening aan te vragen?

U kunt er op de website van AXA voor kiezen om een simulatie uit te laten voeren. Vervolgens is het mogelijk om de gesimuleerde AXA autolening aan te vragen door een afspraak te maken met een bankagent. Bestaande klanten hebben de mogelijkheid om de aanvraag meteen online te doen.

Hoe werkt het terugbetalen?

Het terugbetalen van uw AXA autolening gebeurt via uw (AXA) bankrekening. Doorgaans is er sprake van een bestendige opdracht. Deze bestendige opdracht zorgt ervoor dat de vereiste betalingen automatisch van uw bankrekening afgeboekt kunnen worden. U moet dus uiteraard wel steeds voldoende financiële middelen voorzien op de rekening in kwestie.

Wat is de looptijd?

De looptijd van de AXA autolening kan in de praktijk sterk variëren. Ze varieert dan ook van één tot zeven jaar. Het kredietbedrag is voor een groot deel bepalend voor de exacte looptijd die zal worden gehanteerd voor het krediet. Uiteraard kunt u ook uw persoonlijke voorkeur laten meespelen.

1 Review ( 1 out of 5 )

Lorsanov
1

Omdat ik een klant ben. niet tevreden

Write a Review

© 2022 Autolening.be : VInd de beste en goedkoopste lening voor uw nieuwe of tweedehands auto.

Leningvormen

Tweedehands wagen

Nieuwe auto

Groene auto

Kennisbank

Contact

Santvoortbeeklaan 25,
2100 Antwerpen

info@autolening.be