Belfius

Onafhankelijke informatie, rentestanden en onafhankelijke beoordelingen.

De Belfius autolening staat bekend als een voordelige kredietvorm. Bij het aankopen van zowel een nieuwe als een tweedehandse auto kan deze lening worden overwogen. Heeft u gekozen voor het aankopen van een groen voertuig? Dan zult u tevens kunnen kiezen voor de Belfius Eco Autolening. Op deze pagina maakt u alvast uitgebreid kennis met de Belfius autolening. 

Alle autoleningen van Belfius

Logo Belfius

Belfius nieuw

 • Auto jonger dan 3 jaar

4,25 %

Logo Belfius

Belfius tweedehands

 • Auto ouder dan 3 jaar

4,99 %

Logo Belfius

Belfius groen

 • Recente auto tot 3 jaar oud met een lage CO2-uitstoot

3,99 %

Wij vergelijken de lening voor een nieuwe auto in deze vergelijker met een looptijd van 48 maanden met een bedrag van €10.000, een lening tweedehands auto met een looptijd van 48 maanden en een bedrag van €10.000 en de groene autolening met een looptijd van 48 maanden en een bedrag van €15.000. Rentevoeten op 13/06/2023

Waarom kiezen voor een Belfius auto lening?

De Belfius autolening maakt het mogelijk om het aankoopbedrag van uw auto te splitsen over een lange(re) termijn. Er worden door Belfius verschillende autoleningen aangeboden. Zo kunt u steeds kiezen voor dat type krediet dat het beste bij uw situatie past. De voor- en nadelen van het afsluiten van een autolening van Belfius hebben we hieronder alvast even voor u op een rijtje gezet.

Wat zijn de voordelen van een Belfius auto lening?

Het afsluiten van een Belfius autolening brengt in de praktijk verschillende voordelen met zich mee. Enkele van de belangrijkste voordelen waar u op kunt rekenen hebben we hieronder voor u opgelijst.

 • U kunt rekenen op een vast, voordelig tarief voor uw autolening.
 • Het is mogelijk om tot 110% van het aankoopbedrag te lenen.
 • U kunt het bedrag helemaal zelf bepalen. 

Naast bovenstaande is het bij Belfius eveneens mogelijk om een nog voordeligere Belfius Eco Autolening af te sluiten. Deze kredietvorm is echter uitsluitend voorbehouden voor groene voertuigen met minder dan 135 gram uitstoot per kilometer. 

Wat zijn de nadelen van een Belfius auto lening?

Er zijn aan het afsluiten van een Belfius autolening niet alleen maar voordelen verbonden. U dient dan ook rekening te houden met een aantal mogelijke nadelen. Denk hierbij aan de volgende:

 • Het vast tarief laat u niet profiteren van eventuele rentedalingen. 
 • De benzine of diesel autolening wordt bepaald op basis van de CO2-uitstoot. 
 • De voordeligste Belfius Eco Autolening is enkel af te sluiten voor groene voertuigen. 

Kunt u wel leven met de bovenstaande nadelen? Dan hoeft niets u in de weg te staan om ervoor te kiezen om een auto lening Belfius af te sluiten. 

Overzicht kosten Belfius 

De kosten die in rekening worden gebracht verschillen tussen de diverse autoleningen Belfius die worden aangeboden. Het is vooral het type voertuig dat bepalend is voor de kosten die u uiteindelijk zult moeten betalen. Let wel, ook de looptijd van uw krediet speelt uiteraard een rol. De onderstaande tabel geeft u alvast een goed beeld van de kosten van een autofinanciering Belfius.

Specificaties Nieuw TweedehandsEco AutoleningEco Plus Autolening
JKP minimaal 3,45%4,45%3,39%3,29%
JKP maximaal3,75%4,45%3,69%3,59%
Bedrag minimaal € 2.500,-€ 2.500,-€ 2.500,-€ 2.500,-
Bedrag maximaal€ 1.000.000,-€ 1.000.000,-€ 1.000.000,-€ 1.000.000,-
Looptijd minimaal 4 maanden4 maanden4 maanden4 maanden
Looptijd maximaal84 maanden60 maanden84 maanden84 maanden

Belfius maakt het ook mogelijk om een lening af te sluiten voor een van de onderstaande producten.

VoertuigenNieuw Tweedehands 
Wagen JaJa
Groene wagenJaJa
Motor JaJa
Mobilehome JaJa

Andere belangrijkste specificaties zijn:

Eerste terugbetaling 1 maand na uitbetaling
CKP Registratie Ja
Online aanvragenJa
Kosteloos vervroegd aflossenNee

Belfius autolening simuleren

Een autolening Belfius simulatie uitvoeren zorgt ervoor dat u een goed beeld krijgt van het verloop van uw toekomstige autolening. Het simuleren van deze lening verloopt in verschillende stappen:

 1. Wilt u geld lenen voor een nieuwe of voor een tweedehandse auto?
 2. Voor welk type auto wenst u geld te lenen?
 3. Hoeveel bedraagt het kredietbedrag?
 4. Welke looptijd wenst u? 

Na het uitvoeren van de simulatie kunt u bij akkoord meteen de gewenste Belfius autolening aanvragen.

Autolening Belfius aanvragen, hoe werkt dit?

Uw Belfius autolening aanvragen kan op verschillende manieren gebeuren. Als bestaande klant kunt u dit doen vanuit uw persoonlijke klantenomgeving. Op deze manier kunt u ook meteen rekenen op een gepersonaliseerd tarief. Voor nieuwe klanten wordt het aangeraden om eerst een autolening Belfius simulatie uit te voeren. Dit kan gebeuren op de website van deze kredietverstrekker.

Nadat u de simulatie heeft uitgevoerd en de kredietvoorwaarden dus bekend zijn is het meteen mogelijk om het krediet aan te vragen. De Belfius autolening aanvragen kan dus zeer eenvoudig online. Dit zorgt ervoor dat u altijd kunt rekenen op de snelst mogelijke afhandelingstermijn. Zorg er in de praktijk in ieder geval wel voor dat u altijd over de vereiste gegevens beschikt. Ook het kunnen voorleggen van een document welke het aankoopbedrag van de auto aangeeft is vereist. Dit kan een offerte zijn, maar ook aan bestelbon of een factuur van de garage. 

Veelgestelde vragen

Moet ik klant zijn bij Belfius om een lening aan te vragen?

U hoeft in principe geen bestaande klant te zijn van Belfius om een autolening aan te kunnen vragen. Wel is het mogelijk dat u op deze manier niet kunt genieten van een voordeeltarief. Indien u uiteindelijk de Belfius autolening afsluit wordt u uiteraard wel klant bij deze bank. 

Hoe werkt het terugbetalen?

Eenmaal de Belfius autolening is afgesloten zult u vaststellen dat er een domiciliëring zal worden geactiveerd op uw bankrekening. Deze zorgt ervoor dat de verschuldigde maandaflossingen automatisch van uw bankrekening afgeboekt zullen kunnen worden. Dit betekent dus uiteraard wel dat er altijd voldoende financiële middelen op beschikbaar moeten zijn. 

Wat is de looptijd?

De minimale looptijd van de Belfius autolening bedraagt 24 maanden. De maximale looptijd is vastgesteld op 60 maanden. Binnen deze twee termijnen is het mogelijk om de gewenste looptijd min of meer vrij te bepalen. Een autolening Belfius simulatie kan u helpen bij het bepalen van de beste looptijd.

0 Reviews ( 0 out of 0 )

Write a Review

© 2022 Autolening.be : VInd de beste en goedkoopste lening voor uw nieuwe of tweedehands auto.

Leningvormen

Tweedehands wagen

Nieuwe auto

Groene auto

Kennisbank

Contact

Santvoortbeeklaan 25,
2100 Antwerpen

info@autolening.be