BNP Paribas Fortis

Onafhankelijke informatie, rentestanden en onafhankelijke beoordelingen.

De Fortis autolening biedt u de mogelijkheid om geld te lenen voor de aankoop van een nieuwe wagen of tweedehandse auto. Het gaat hierbij om een lineair krediet welke wordt aangeboden tegen een lage rentevoet. Wilt u graag meer te weten komen over het afsluiten van de BNP Paribas Fortis autolening afsluiten? Dan kunt u daarvoor alle vereiste informatie terugvinden hier op deze pagina! 

Alle autoleningen van BNP Paribas Fortis

Logo BNP Paribas Fortis

BNP nieuw

 • Auto jonger dan 3 jaar

4,29 %

Logo BNP Paribas Fortis

BNP tweedehands

 • Auto ouder dan 3 jaar

4,75 %

Logo BNP Paribas Fortis

BNP groen

 • Recente auto tot 3 jaar oud met een lage CO2-uitstoot

3,99 %

Wij vergelijken de lening voor een nieuwe auto in deze vergelijker met een looptijd van 48 maanden met een bedrag van €10.000, een lening tweedehands auto met een looptijd van 48 maanden en een bedrag van €10.000 en de groene autolening met een looptijd van 48 maanden en een bedrag van €15.000. Rentevoeten op 13/06/2023.

Waarom kiezen voor de Fortis auto lening?

De Fortis autolening staat algemeen bekend als een tariefgunstige autolening. Dit betekent dat u ze kunt afsluiten tegen een zeer marktconforme rentevoet. Bovendien zorgt het lineaire aspect van deze lening ervoor dat u niet voor vervelende verrassingen kunt komen te staan, in tegendeel. 

De autolening BNP Paribas is in de praktijk bovendien af te sluiten voor elk type voertuig. U kunt ze dus met andere woorden niet alleen maar aanvragen voor een standaard personenauto, maar ook voor bijvoorbeeld een mobilhome. De BNP autolening maakt het dus eigenlijk mogelijk om uw droomvoertuig te kopen tegen uitermate interessante voorwaarden. 

Wat zijn de voordelen van de Fortis autolening?

Heel wat mensen hebben er reeds voor gekozen om de BNP autolening af te sluiten. Voor de Fortis autolening geldt dan ook dat ze zich kenmerkt door een mooi aantal interessante voordelen. De voordelen waar u op kunt rekenen zijn de volgende: 

 • Het is mogelijk om tot 120 procent van de aankoopsom te lenen. 
 • De autolening kan tot 50.000 euro eenvoudig online worden aangevraagd. 
 • Geld lenen voor een elektrisch voertuig kan tegen een extra voordelig tarief. 

De bovenstaande voordelen zullen heel wat mensen ongetwijfeld weten te overtuigen. Geldt dat ook voor u? Dan hoeft u het indienen van uw kredietaanvraag niet langer uit te stellen.

Wat zijn de nadelen van de Fortis autolening?

Het spreekt voor zich dat u bij de Fortis autolening ook aandacht moet besteden aan enkele potentiële nadelen. Wat deze mogelijke nadelen betreft kunt u denken aan de volgende:

 • Laagste rentevoet exclusief voorbehouden voor ecologische voertuigen
 • Slechts tot 50.000 euro kan de lening online worden aangevraagd.
 • Afwijkingen van de kredietvoorwaarden zijn bij deze autolening niet mogelijk.

Vormen de aangehaalde nadelen voor u geen probleem? Dan zult u tot de vaststelling komen dat een autolening aanvragen bij Fortis geen verhinderingen kent.

Kosten

Wilt u graag ontdekken welke kosten er verbonden zijn aan het afsluiten van de BNP Paribas Fortis autolening? Dan is het mogelijk om daarvoor de onderstaande prijstabel te raadplegen. 

Specificaties NieuwTweedehands Ecologisch
JKP minimaal 3,45%4,45%3,25%
JKP maximaal4,25%5,95%3,95%
Bedrag minimaal € 1.250,-€ 1.250,-€ 1.250,-
Bedrag maximaal€ 50.000,-€ 50.000,-€ 50.000,-
Looptijd minimaal 12 maanden12 maanden12 maanden
Looptijd maximaal120 maanden120 maanden120 maanden

Fortis maakt het ook mogelijk om een lening af te sluiten voor een van de onderstaande producten.

VoertuigenNieuw Tweedehands 
Wagen JaJa
Groene wagenJaJa
Motor JaJa
Mobilehome JaJa

Andere belangrijkste specificaties zijn:

Eerste terugbetaling 1 maand na uitbetaling
CKP Registratie Ja
Online aanvragenJa
Kosteloos vervroegd aflossenNee

Fortis autolening simuleren

Een simulatie autolening Fortis uitvoeren kan zeer eenvoudig gebeuren op de website van deze kredietverstrekker. Hiervoor dient u verschillende gegevens bij de hand te hebben. De autolening simulatie BNP Paribas Fortis vereist dan ook dat u onder meer aangeeft hoeveel het aankoopbedrag bedraagt van het voertuig evenals op welke termijn u deze wenst terug te betalen. Heeft u de simulatie uitgevoerd? Dan kunt u ook meteen uw kredietaanvraag indienen. 

Autolening Fortis aanvragen, hoe werkt dit? 

Wanneer u een Fortis simulatie autolening heeft uitgevoerd zult u zich meteen bewust zijn van de geldende kredietvoorwaarden. Vervolgens heeft u de mogelijkheid om de gesimuleerde Fortis autolening meteen aan te vragen. Dit verloopt als volgt:

 • Stap 1: Meldt u aan met uw debetkaart en kaartlezer. 
 • Stap 2: Upload de gevraagde bewijsstukken voor de financiering.
 • Stap 3: Teken uw contract online.

Wordt uw kredietaanvraag goedgekeurd? Dan zal het gevraagde kredietbedrag meteen aan u worden overgemaakt. Op deze manier kunt u snel uw droomauto aanschaffen!

Veelgestelde vragen

Moet ik klant zijn bij Fortis om een lening aan te vragen?

U dient een bestaande klant te zijn van Fortis om de autolening aan te kunnen vragen. Tijdens de aanvraagprocedure is het immers zo dat u, uw Fortis rekeningnummer dient op te geven. Bent u nog geen klant? Dan kunt u eenvoudig klant worden op de website van BNP Paribas Fortis. 

Hoe werkt het terugbetalen?

De Fortis autolening is een traditionele lening op afbetaling. Dit betekent dat u na ontvangst van het geleende bedrag begint met het betalen van maandelijkse afbetaling. Het te betalen bedrag per maand is vastgesteld waardoor u precies weet hoeveel u elke maand dient te betalen. De maandelijkse aflossing wordt automatisch van uw bankrekening afgehaald.

Wat is de looptijd?

De maximale looptijd van de autolening van Fortis bedraagt 60 maanden. Dit is een looptijd die in lijn ligt met deze van de andere kredietverstrekkers op de markt. Eventueel is het mogelijk dat er door BNP Paribas Fortis een beperktere maximale looptijd wordt gehanteerd. 

1 Review ( 1 out of 5 )

Dadayev
1

Hallo, Ik wil graag een lening aanvragen voor een auto. Ik ben klant bij Fortis.

Write a Review

© 2022 Autolening.be : VInd de beste en goedkoopste lening voor uw nieuwe of tweedehands auto.

Leningvormen

Tweedehands wagen

Nieuwe auto

Groene auto

Kennisbank

Contact

Santvoortbeeklaan 25,
2100 Antwerpen

info@autolening.be