Bpost Bank

Onafhankelijke informatie, rentestanden en onafhankelijke beoordelingen.

De Bpost autolening biedt een interessante oplossing voor mensen die geld willen lenen voor de aankoop van een nieuwe of tweedehandse auto. Steeds vaker overwegen mensen ook de overstap van een benzine of diesel auto naar een elektrisch voertuig. Geldt dat ook voor u? Dan kunt u ook voor een dergelijke aankoop een autolening Bpost afsluiten. 

Alle autoleningen van Bpost

Logo Bpost Bank

Bpost nieuw

 • Auto jonger dan 3 jaar

4,49 %

Logo Bpost Bank

Bpost tweedehands

 • Auto ouder dan 3 jaar

4,99 %

Logo Bpost Bank

Bpost groen

 • Recente auto tot 3 jaar oud met een lage CO2-uitstoot

3,99 %

Wij vergelijken de lening voor een nieuwe auto in deze vergelijker met een looptijd van 48 maanden met een bedrag van €10.000, een lening tweedehands auto met een looptijd van 48 maanden en een bedrag van €10.000 en de groene autolening met een looptijd van 48 maanden en een bedrag van €15.000. Rentevoeten op 24/04/2023.

Waarom kiezen voor een Bpost auto lening?

De Bpost autolening is een zeer lineaire kredietvorm. Dit betekent dat u als kredietnemer geen verrassingen hoeft te vrezen. U weet precies met welke voorwaarden u rekening moet houden. Voor deze financiering geldt bovendien dat ze kan worden afgesloten voor verschillende soorten voertuigen. Zo kunt u ze afsluiten een nieuwe of tweedehandse auto, maar kunt u ze tevens afsluiten voor een elektrisch voertuig. In dit laatste geval profiteert u bovendien van een nog lagere rente. 

De Bpost auto lening wordt in de praktijk tevens vaak positief onthaald omdat u niet verplicht bent om klant te zijn van Bpost Bank. U hoeft dus met andere woorden niet persé een zichtrekening bij deze bank te hebben afgesloten. Dat maakt de autolening Bpost alleen maar nog toegankelijker. 

Wat zijn de voordelen van de Bpost autolening?

Er zijn aan het afsluiten van de autolening Bpost Bank verschillende interessante voordelen verbonden. De voordelen waar u bij deze kredietvorm op kunt rekenen zijn de volgende:

 • Het is mogelijk om een bedrag te lenen tot zomaar even 200.000 euro.
 • U kunt de autolening Bpost Bank afbetalen op een termijn oplopend tot 84 maanden.
 • U hoeft niet persé over een zichtrekening bij Bpost te beschikken. 

De bovenstaande voordelen zullen er ongetwijfeld voor zorgen dat veel mensen zich tot deze autolening aangetrokken zullen voelen. Geldt dat ook voor u? Dan loont het zeker de moeite om te overwegen om deze af te sluiten.

Wat zijn de nadelen van de Bpost autolening?

Er zijn helaas niet alleen maar voordelen verbonden aan de Bpost autolening. Wanneer u deze lening wenst af te sluiten dient u dan ook rekening te houden met de onderstaande nadelen:

 • Het lineaire karakter van deze kredietvorm maakt afwijkingen onmogelijk.
 • Looptijd van het krediet beperkt tot 60 maanden bij leningen voor tweedehands auto’s.
 • Er kan een krediet tot 110 procent van de aankoopwaarde van de auto worden afgesloten. 

Hoeven de bovenstaande nadelen voor u geen spelbreker te zijn? Dan spreekt het voor zich dat het aanvragen van de Bpost autolening voor u zeker het overwegen waard kan zijn. 

Kosten 

Bent u benieuwd naar de kosten die betaald dienen te worden op de autolening Bpost? In dat geval kunt u daarvoor een blik werpen op de hieronder terug te vinden, interessante kostentabel. 

Bpost autolening simuleren 

Wilt u graag een Bpost autolening simulatie uitvoeren? Dan zult u tot de vaststelling komen dat dit eenvoudig tot de mogelijkheden behoort. U dient hiervoor de volgende informatie in te geven:

 • Om welk type auto gaat het precies?
 • Wat is het bedrag dat u wenst te lenen? 
 • Hoelang bedraagt de looptijd van de Bpost autolening die u wenst af te sluiten? 

Op basis van de bovenstaande gegevens zal er een simulatie worden uitgevoerd. Spreekt de uitkomst van deze simulatie u ook wel aan? Dan kunt u meteen de aanvraag voor uw lening indienen. 

Autolening Bpost aanvragen, hoe werkt dit? 

De autolening Bpost aanvragen verloopt in de praktijk zeer eenvoudig. U kunt ervoor kiezen om dit te doen in een fysiek kantoor, maar u kunt uw aanvraag ook online indienen. Het enige wat u daarvoor hoeft te doen is eerst een Bpost autolening simulatie uitvoeren. Wanneer dat is gebeurd kunt u vervolgens op basis van de gesimuleerde lening een aanvraag indienen. Dit verloopt als volgt:

 • Stap 1: Vul de vereiste gegevens in of log in met Itsme. 
 • Stap 2: Teken het contract en upload de gevraagde bewijsstukken.
 • Stap 3: U ontvangt het geld op uw rekening en kunt de aangekochte auto betalen.

De aanvraagprocedure voor de autolening Bpost verloopt in de praktijk dus ontzettend eenvoudig. Bovendien kunt u na goedkeuring ook snel over het aangevraagde kredietbedrag beschikken. 

Veelgestelde vragen

Moet ik klant zijn bij Bpost om een lening aan te vragen?

U hoeft geen klant te zijn bij Bpost om een lening aan te vragen. Bpost vereist niet dat mensen voor het aanvragen van een lening bij deze kredietverstrekker in het bezit zijn van een Bpost zichtrekening. Heeft u deze niet? Dan vormt dat absoluut geen enkel probleem.

Hoe werkt het terugbetalen?

De terugbetaling bij de Bpost lening auto verloopt zeer eenvoudig. Wanneer u het kredietbedrag heeft ontvangen starten de maandelijkse terugbetalingen. Deze worden elke maand op een (relatief) vast tijdstip automatisch van uw bankrekening afgeboekt. U hoeft hier als kredietnemer verder dus helemaal niets voor te ondernemen.

Wat is de looptijd?

De maximale looptijd van de Bpost autolening bedraagt 84 maanden. Wilt u graag geld lenen voor de aankoop van een tweedehands voertuig? In dat geval is de maximale looptijd van de lening beperkt tot 60 maanden. U kunt uiteraard ook kiezen voor een kortere looptijd.

0 Reviews ( 0 out of 0 )

Write a Review

© 2022 Autolening.be : VInd de beste en goedkoopste lening voor uw nieuwe of tweedehands auto.

Leningvormen

Tweedehands wagen

Nieuwe auto

Groene auto

Kennisbank

Contact

Santvoortbeeklaan 25,
2100 Antwerpen

info@autolening.be