Crelan

Onafhankelijke informatie, rentestanden en onafhankelijke beoordelingen.

Met een Crelan autolening beschikt u over de mogelijkheid om zowel geld te lenen voor de aankoop van een nieuwe auto als voor een tweedehandse wagen. Bent u van plan om een elektrisch voertuig aan te kopen? Ook daarvoor is het mogelijk om een beroep te doen op de autolening Crelan.

Alle autoleningen van Crelan

Logo Crelan

Crelan nieuw

 • Auto jonger dan 3 jaar

4,09 %

Logo Crelan

Crelan tweedehands

 • Auto ouder dan 3 jaar

4,09 %

Logo Crelan

Crelan groen

 • Recente auto tot 3 jaar oud met een lage CO2-uitstoot

4,09 %

Wij vergelijken de lening voor een nieuwe auto in deze vergelijker met een looptijd van 48 maanden met een bedrag van €10.000, een lening tweedehands auto met een looptijd van 48 maanden en een bedrag van €10.000 en de groene autolening met een looptijd van 48 maanden en een bedrag van €15.000. Rentevoeten op 13/06/2023.

Waarom kiezen voor een Crelan auto lening?

De autolening Crelan maakt het voor mensen mogelijk om geld te lenen voor de aankoop van hun nieuwe voertuig. De afbetaling van deze lening gebeurt in maandelijkse termijnen. Eén van de belangrijkste voordelen waar de Crelan autolening over beschikt is dat ze over een ongelofelijk transparant en lineair karakter beschikt. Deze zorgt ervoor dat u niet voor vervelende verrassingen kunt komen te staan. Dit gezegd hebbende brengt onder meer de vastgestelde rentevoet ook de nodige nadelen met zich mee. Zo kunt u niet profiteren van mogelijke renteverlagingen.  

Wat zijn de voordelen van de Crelan auto lening?

Kiezen voor het afsluiten van de Crelan auto lening zorgt er in de praktijk voor dat u kunt rekenen op een aantal interessante voordelen. Deze voordelen zijn de volgende:

 • U kunt geld lenen voor zo goed als eender welk type auto. 
 • De rente op de autolening is vastgesteld en kan dus niet veranderen.
 • Geld lenen met een maximale looptijd tot wel 84 maanden. 

Met een Crelan auto lening is het mogelijk om een lening aan te vragen voor zowel een nieuwe wagen als een tweedehands wagen. Bij menig aantal kredietverstrekkers is het eveneens zo dat er bij een tweedehandse auto slechts een beperkt bedrag kan worden geleend. Dat is niet zo bij Crelan. Uw Crelan autolening berekenen voor een tweedehands voertuig zal dan ook in de praktijk duidelijk maken dat u gewoon tot 100% van het aankoopbedrag kunt lenen. Dat is uiteraard zeker mooi meegenomen.

Wat zijn de nadelen van de Crelan auto lening?

Vooraleer over te gaan tot het afsluiten van een Crelan autolening spreekt het voor zich dat u zich eveneens bewust zult willen zijn van de mogelijke nadelen die eraan verbonden zijn. Wat deze nadelen betreft kunt u rekening houden met de volgende zaken:

 • De rente staat vast waardoor u niet kunt profiteren van renteverlagingen.
 • Beperktere looptijd bij geld lenen voor een tweedehandse auto (minimale looptijd bedraagt 12 maanden).
 • De meest voordelige vaste rentevoet is voorbehouden voor elektrische voertuigen. 

Vormen de hierboven aangehaalde nadelen van de Crelan autolening voor u geen probleem? Dan hoeft er u eigenlijk niets meer tegen te houden om te kiezen voor dit krediet. 

Kosten

Wilt u de kosten van uw Crelan autolening berekenen? Wanneer u van plan bent om deze lening af te sluiten zult u uiteraard een goed beeld willen hebben van de kosten die daaraan verbonden zijn. Een goed beeld van deze kosten wordt gecreëerd door middel van de onderstaande prijstabel.  

Specificaties NieuwTweedehands
JKP minimaal 3,07%4,42%
JKP maximaal3,07%4,42%
Bedrag minimaal € 2.500,-€ 2.500.-
Bedrag maximaal€ 1.000.000,-€ 1.000.000,-
Looptijd minimaal 13 maanden13 maanden
Looptijd maximaal84 maanden60 maanden

Crelan maakt het ook mogelijk om een lening af te sluiten voor een van de onderstaande producten.

VoertuigenNieuw Tweedehands 
Wagen JaJa
Groene wagenNeeNee
Motor NeeNee
Mobilehome NeeNee

Andere belangrijkste specificaties zijn:

Eerste terugbetaling 1 maand na uitbetaling
CKP Registratie Ja
Online aanvragenJa
Kosteloos vervroegd aflossenNee

Crelan autolening simuleren

Het uitvoeren van een autolening simulatie Crelan kan eenvoudig gebeuren op de website van deze kredietverstrekker. Hiervoor dient u in principe drie verschillende zaken aan te geven, namelijk:

 1. Hoeveel het voertuig nieuw kost.
 2. Hoeveel u wenst te lenen voor de auto.
 3. Over welke looptijd uw krediet moet beschikken.

Wanneer u de Crelan autolening simulatie heeft uitgevoerd is het mogelijk om het gesimuleerde krediet meteen aan te vragen. Let wel, hiervoor dient u een beroep te doen op een Crelan agent.

Autolening Crelan aanvragen, hoe werkt dit? 

Indien u de Crelan autolening wenst aan te vragen is het interessant om eerst een simulatie autolening Crelan uit te voeren. Dit kan eenvoudig gebeuren via de website van Crelan. Eenmaal u een dergelijke simulatie heeft uitgevoerd krijgt u de mogelijkheid om een Crelan bankkantoor te zoeken. Wanneer u dit doet krijgt u een overzicht van de verschillende Crelan vestigingen die in uw omgeving zijn terug te vinden. Vervolgens kunt u kiezen voor het kantoor welke uw voorkeur geniet om een afspraak te maken. Het afsluiten van de lening kan dus helaas niet volledig online gebeuren.

Veelgestelde vragen

Moet ik klant zijn bij Crelan om een lening aan te vragen?

Het afsluiten van de Crelan autolening dient te gebeuren via één van de verschillende Crelan agenten. Dit betekent echter niet dat u reeds klant moet zijn om bijvoorbeeld een autolening simulatie Crelan uit te laten voeren. Eenmaal u de lening wilt afsluiten is dat uiteraard wel het geval.

Hoe werkt het terugbetalen?

De autolening Crelan is een klassieke lening op afbetaling. Van zodra het bedrag is uitbetaald wordt begonnen met het maandelijks terugbetalen van het geleende bedrag. Dit bedrag wordt automatisch van uw bankrekening afgeboekt. U hoeft hier zelf niets voor te ondernemen, tenzij zorgen voor voldoende financiële middelen.

Wat is de looptijd?

De maximale looptijd van de Crelan autolening bedraagt 84 maanden. Hou er echter rekening mee dat deze uitsluitend geldt voor nieuwe voertuigen. Voor tweedehandse auto’s is de volledige looptijd beperkt tot maximaal 60 maanden. Vanaf een leeftijd van 36 maanden is een auto bij Crelan tweedehands.

0 Reviews ( 0 out of 0 )

Write a Review

© 2022 Autolening.be : VInd de beste en goedkoopste lening voor uw nieuwe of tweedehands auto.

Leningvormen

Tweedehands wagen

Nieuwe auto

Groene auto

Kennisbank

Contact

Santvoortbeeklaan 25,
2100 Antwerpen

info@autolening.be