Elantis

Onafhankelijke informatie, rentestanden en onafhankelijke beoordelingen.

Met de Elantis autolening beschikt u over de mogelijkheid om geld te lenen voor de aankoop van een nieuwe auto. Heeft u eerder een mooi, tweedehands exemplaar op het oog? Ook in dat geval kunt u ervoor kiezen om gebruik te maken van deze autolening. Alles wat u over dit krediet graag zou willen weten laten we u ontdekken door middel van de onderstaande informatie.

Alle autoleningen van Elantis

Logo Elantis

Elantis nieuw

 • Auto jonger dan 3 jaar

5,29 %

Logo Elantis

Elantis tweedehands

 • Auto ouder dan 3 jaar

5,99 %

Logo Elantis

Elantis groen

 • Recente auto tot 3 jaar oud met een lage CO2-uitstoot

5,29 %

Wij vergelijken de lening voor een nieuwe auto in deze vergelijker met een looptijd van 48 maanden met een bedrag van €10.000, een lening tweedehands auto met een looptijd van 48 maanden en een bedrag van €10.000 en de groene autolening met een looptijd van 48 maanden en een bedrag van €15.000. Rentevoeten op 13/06/2023.

Waarom kiezen voor een Elantis auto lening? 

De Elantis autolening is een krediet dat speciaal in het leven werd geroepen om geld te lenen voor de aankoop van een nieuwe of tweedehandse auto. Eventueel is het tevens mogelijk om geld te lenen voor de aankoop van een mobilhome. Ongeacht het type voertuig waarvoor u geld wenst te lenen, de autofinanciering van Elantis maakt het altijd mogelijk tegen een zeer aantrekkelijke rentevoet. 

Het bedrag dat u met deze financiering kunt lenen is bovendien ook niet beperkt tot 100 procent van het aankoopbedrag. U kunt er in de praktijk dan ook voor kiezen om tot 110 procent te lenen. Voor die extra 10 procent boven op de aankoopsom kan bovendien worden geleend zonder dat u daarvoor bewijsstukken hoeft voor te leggen. Ook dat kan mooi meegenomen zijn. 

Wat zijn de voordelen van de Elantis autolening?

De Elantis autolening kenmerkt zich door een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van andere autoleningen op de markt. De voordelen waar u bij dit krediet op kunt rekenen zijn de volgende:

 • U kunt bijzonder snel de beschikking krijgen over de aangevraagde gelden. 
 • Het is mogelijk om tot 110 procent van de aankoopsom te lenen. 
 • U geniet dankzij de lineaire voorwaarden van een aantrekkelijke, lage rentevoet. 

Spreken de hierboven aangehaalde voordelen verbonden aan de autolening van Elantis u ook wel aan? Dan kan deze autolening ook voor u zomaar de meest interessante keuze zijn. 

Wat zijn de nadelen van de Elantis autolening? 

Er is uiteraard niet alleen maar sprake van voordelen bij de Elantis autolening. Er zijn in de praktijk dan ook zeker een aantal nadelen waar u aandachtig voor zult willen zijn. Deze nadelen zijn:

 • Er kan in principe niet worden afgeweken van de vastgestelde kredietvoorwaarden. 
 • Er kan niet meer dan 110 procent van de aankoopsom worden geleend.
 • De vastgestelde rentevoet maakt het onmogelijk om te profiteren van rentedalingen. 

Vormen de aangehaalde mogelijke nadelen van de Elantis autolening voor u niet meteen een probleem? Dan hoeft er u eigenlijk niets in de weg te staan om deze lening af te sluiten. 

Kosten

Bent u benieuwd naar de kosten waar u bij de Elantis autolening rekening mee dient te houden? Dan is het mogelijk om daarvoor de onderstaande prijstabel te raadplegen. 

Elantis autolening simuleren 

Het uitvoeren van de Elantis autolening simulatie heeft in de praktijk weinig voeten in de aarde. U kunt er dan ook eenvoudig voor kiezen om het gewenste kredietbedrag aan te geven in de online tool van Elantis. Vervolgens zal het systeem u een aantal mogelijkheden voorstellen. Vergeet niet om tijdens de simulatie ook aan te geven of het geldbedrag benodigd is voor de aankoop van een nieuwe of een tweedehandse auto. Dat kan de simulatie er namelijk anders uit laten zien. 

Autolening Elantis aanvragen, hoe werkt dit? 

Spreekt de gesimuleerde Elantis autolening u ook wel aan? Wenst u deze lening dan ook aan te vragen? Dan zult u kunnen vaststellen dat ook dit eenvoudig tot de mogelijkheden behoort. U gaat voor het aanvragen van deze lening in de praktijk als volgt te werk: 

 • Stap 1: Vul het online kredietformulier in voor uw autolening.
 • Stap 2: U ontvangt binnen de 24 uur de beslissing van Elantis.
 • Stap 3: U kunt uw contract ondertekenen en ontvangt het kredietbedrag binnen de 48 uur.

De bovenstaande stappen maken duidelijk dat het aanvragen van de Elantis autolening op een zeer eenvoudige en efficiënte manier kan gebeuren. Bovendien zult u als kredietnemer ook snel de beschikking krijgen over de aangevraagde gelden (indien goedgekeurd uiteraard). 

Veelgestelde vragen

Moet ik klant zijn bij Elantis om een lening aan te vragen?

Het is geen vereiste om een bestaande klant te zijn bij Elantis om een lening aan te kunnen vragen. U dient zichzelf uiteraard wel uitgebreid te identificeren. De eenvoudigste manier om dit te doen is door gebruik te maken van Itsme. U kunt uiteraard ook alle gevraagde gegevens manueel invullen.

Hoe werkt het terugbetalen?

De Elantis autolening is eigenlijk een traditionele lening op afbetaling. Dit betekent dat u na het ontvangen van het kredietbedrag vanaf de daarop volgende maand begint met afbetalen. Deze terugbetalingen worden automatisch afgehaald van uw bankrekening. U hoeft hier verder niets voor te ondernemen. Voorzie uiteraard wel voldoende provisie.

Wat is de looptijd?

De maximale looptijd waar u bij de Elantis autolening op kunt rekenen is 84 maanden. U dient er wel rekening mee te houden dat de maximale looptijd wordt bepaald door het kredietbedrag waar u nood aan heeft. Hoe hoger het kredietbedrag is gelegen, des te langer de maximale looptijd wordt. 

1 Review ( 1 out of 5 )

Marien
1

Lening voor auto

Write a Review

© 2022 Autolening.be : VInd de beste en goedkoopste lening voor uw nieuwe of tweedehands auto.

Leningvormen

Tweedehands wagen

Nieuwe auto

Groene auto

Kennisbank

Contact

Santvoortbeeklaan 25,
2100 Antwerpen

info@autolening.be