ING

Onafhankelijke informatie, rentestanden en onafhankelijke beoordelingen.

De ING autolening staat bekend als één van de meest flexibele autoleningen op de markt. Zo kan u niet alleen meer aflossen, ook het verlengen van het krediet is mogelijk. Daarnaast behoort ook een tijdelijke betaalpauze tot de mogelijkheden. De informatie op deze pagina laat u kennismaken met de autolening van ING en alle voor- en nadelen die eraan verbonden zijn.

Alle autoleningen van ING

logo ing

ING nieuw

 • Auto jonger dan 3 jaar

11,2 %

logo ing

ING tweedehands

 • Auto ouder dan 3 jaar

11,2 %

logo ing

ING groen

 • Recente auto tot 3 jaar oud met een lage CO2-uitstoot

12,4 %

Wij vergelijken de lening voor een nieuwe auto in deze vergelijker met een looptijd van 48 maanden met een bedrag van €10.000, een lening tweedehands auto met een looptijd van 48 maanden en een bedrag van €10.000 en de groene autolening met een looptijd van 48 maanden en een bedrag van €15.000. Rentevoeten op 13/06/2023.

Waarom kiezen voor een ING auto lening?

De ING autolening kan op verschillende manieren worden afgesloten. Het afsluiten van zo’n lening behoort dan ook tot de mogelijkheden voor zowel nieuwe als tweedehandse voertuigen. Daarnaast biedt ING ook een speciale ecologische autolening aan. Deze lening kan worden afgesloten voor zowel volledig groene als hybride voertuigen. Kiest u voor het afsluiten van een lening auto ING? Dan kunt u daarbij rekenen op de hieronder terug te vinden voordelen:

 • De maandlasten en de rente van de autolening staan vast. 
 • Het is mogelijk om tussentijds extra af te lossen. 
 • De looptijd van de ING autolening kan oplopen tot 60 maanden.
 • Voor groene voertuigen is een nog voordeligere groene autolening af te sluiten.

De bovenstaande voordelen zullen voor veel mensen als muziek in de oren klinken. Dit gezegd hebbende is er ook sprake van enkele mogelijke nadelen. Denk hierbij concreet aan de volgende:

 • De vaste rente laat u niet profiteren van eventuele rentedalingen.
 • De voordeligste ING autolening is voorbehouden voor groene voertuigen.
 • Het eventueel verlengen van de kredietduur brengt aanzienlijke extra kosten met zich mee.
 • U dient minstens drie maanden een betaalrekening te hebben bij ING. 

ING biedt haar kredietnemers de mogelijkheid om de kredietduur te verlengen. Dit is echter niet gratis. Indien u dit wenst te doen zult u dan ook rekening moeten houden met een extra kost. 

Overzicht kosten ING

De kosten die worden aangerekend op de ING autolening worden bepaald door verschillende factoren. Het gaat hierbij onder meer om het type krediet. Wilt u graag een goed beeld krijgen van de actuele kosten van de ING autolening? Raadpleeg dan zeker even de onderstaande tabel. 

Specificaties Nieuw TweedehandsEcologisch
JKP minimaal 3,70%3,26%4,91%
JKP maximaal3,70%3,26%4,91%
Bedrag minimaal € 1.300,-€ 1.300,-€ 1.300,-
Bedrag maximaalVariabel VariabelVariabel
Looptijd minimaal 6 maanden 6 maanden6 maanden
Looptijd maximaal60 maanden 60 maanden 60 maanden 

ING maakt het ook mogelijk om een lening af te sluiten voor een van de onderstaande producten.

VoertuigenNieuw Tweedehands 
Wagen JaJa
Groene wagenJaJa
Motor JaJa
Mobilehome JaJa

Andere belangrijkste specificaties zijn:

Eerste terugbetaling 1 maand na uitbetaling
CKP Registratie Ja
Online aanvragenJa
Kosteloos vervroegd aflossenJa

ING autolening simuleren

Wenst u een autolening simulatie ING uit te voeren? Dat kan. Het simuleren ING autolening kan zeer eenvoudig gebeuren. Op deze manier krijgt u een goed beeld van het verloop van de financiering en de kosten die daaraan verbonden zijn. Het simuleren van uw ING autolening verloopt als volgt:

 1. Kies voor een lening voor mobiliteit. 
 2. Selecteer het type voertuig waarvoor u wenst te lenen. 
 3. Vul het bedrag in dat u wenst te lenen.
 4. Selecteer de gewenste looptijd van uw krediet. 

Heeft u de hierboven aangehaalde stappen doorlopen? Dan wordt meteen duidelijk hoe het verloop van uw ING autolening eruit zal zien.  

Autolening ING aanvragen, hoe werkt dit?

Wilt u bij ING geld lenen auto? Heeft de uitgevoerde autolening simulatie u weten te overtuigen? Dan zult u ongetwijfeld over willen gaan tot het aanvragen van de ING autolening in kwestie. Voor bestaande klanten van ING geldt dat ze eenvoudig het gesimuleerde krediet in hun beveiligde klantenomgeving kunnen aanvragen. Voor nieuwe klanten geldt dat niet. Zij dienen in eerste instantie een afspraak te maken in een ING kantoor bij hun in de buurt. 

Bent u dus nog geen klant van ING? Dan zult u eerst klant moeten worden vooraleer u de ING autolening kunt aanvragen. Dit kan in de praktijk zeer eenvoudig gebeuren. U kunt er ook voor kiezen om u online klant te maken via de website van ING. Echter is het mogelijk dat deze kredietverstrekker alsnog  vraagt aan nieuwe klanten om even langs te gaan in een kantoor. Dit niet in het minst om een goed beeld te krijgen van uw financiële situatie. Hou er bovendien rekening mee dat u in het bezit moet zijn van een ondertekende bestelbon of offerte of een factuur. Zonder dit document is het niet mogelijk om een ING autolening aan te vragen. 

Veelgestelde vragen

Moet ik klant zijn bij ING om een lening aan te vragen?

Een auto lening ING aanvragen is uitsluitend mogelijk voor bestaande klanten. Voor bestaande klanten geldt dat ze hun kredietaanvraag eenvoudig kunnen doen op de website van ING. Bent u nog geen klant? Dan kunt u zich als klant aanmelden via de website of door langs te gaan in een ING-kantoor.

Hoe werkt het terugbetalen?

Het bedrag dat is vereist voor de maandelijkse aflossing van uw ING autolening wordt automatisch geïncasseerd. Het is belangrijk dat u hiervoor over een zichtrekening bij ING beschikt. Het is niet mogelijk om manueel de terugbetalingen uit te voeren. Het maandbedrag bestaat uit de aflossing, aangevuld met de rente.

Wat is de looptijd?

De maximale looptijd van de ING autolening bedraagt 60 maanden. U dient er wel rekening mee te houden dat de maximale looptijd wordt bepaald door diverse factoren. In het bijzonder het kredietbedrag oefent een invloed uit op de maximale looptijd van de autolening die u wilt afsluiten bij ING.

0 Reviews ( 0 out of 0 )

Write a Review

© 2022 Autolening.be : VInd de beste en goedkoopste lening voor uw nieuwe of tweedehands auto.

Leningvormen

Tweedehands wagen

Nieuwe auto

Groene auto

Kennisbank

Contact

Santvoortbeeklaan 25,
2100 Antwerpen

info@autolening.be