KBC

Onafhankelijke informatie, rentestanden en onafhankelijke beoordelingen.

De KBC autolening biedt u de mogelijkheid om het aankoopbedrag van uw auto te spreiden in de tijd. Dit maakt de aanschaf van een (nieuwe) wagen voor veel mensen heel wat toegankelijker. Op deze pagina vertellen we u graag wat u precies van de autolening van KBC kunt verwachten. 

Alle autoleningen van KBC

Logo KBC

KBC nieuwe

 • Auto jonger dan 3 jaar

4,19 %

Logo KBC

KBC tweedehands

 • Auto ouder dan 3 jaar

4,75 %

Logo KBC

KBC groen

 • Recente auto tot 3 jaar oud met een lage CO2-uitstoot

3,99 %

Wij vergelijken de lening voor een nieuwe auto in deze vergelijker met een looptijd van 48 maanden met een bedrag van €10.000, een lening tweedehands auto met een looptijd van 48 maanden en een bedrag van €10.000 en de groene autolening met een looptijd van 48 maanden en een bedrag van €15.000. Rentevoeten op 13/06/2023.

Waarom kiezen voor een KBC auto lening?

De auto lening KBC valt op verschillende manieren af te sluiten. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een financiering voor een nieuwe, maar ook voor een tweedehandse auto. Heeft u ervoor gekozen om een elektrische wagen aan te schaffen? In dat geval kunt u kiezen voor een speciale, groene KBC autolening. Wanneer u kiest voor het afsluiten van een KBC autolening zult u kunnen rekenen op verschillende voordelen. Het gaat hierbij dan concreet om de volgende:

 • U geniet van een concurrentieel tarief voor uw autolening. 
 • U kiest voor het type autolening welke het beste bij uw situatie past. 
 • De KBC autolening valt eenvoudig online aan te vragen. 

De bovenstaande voordelen hebben ervoor gezorgd dat heel wat mensen er reeds voor hebben gekozen om een auto lening KBC af te sluiten. Dit gezegd hebbende zijn er ook enkele nadelen aan verbonden waar u rekening mee zult willen houden. Denk hierbij aan de volgende:

 • De KBC autolening heeft altijd een vaste rente. 
 • De groene autolening is uitsluitend af te sluiten voor auto’s met maximaal 50 gram CO2-uitstoot per kilometer.

De reden waarom de vaste rente als potentieel nadeel wordt aangehaald heeft te maken met het feit dat een daling van de marktrente niet zal leiden tot een daling van de kosten van uw autolening. Voor veel mensen is de zekerheid die de vaste rente biedt echter bepalend. Stijgt de marktrente namelijk plots sterk? Dan wordt uw autolening bij KBC niet plots (veel) duurder.

Overzicht kosten KBC 

Of u nu een KBC autolening voor een nieuw voertuig of een KBC autolening tweedehands wenst af te sluiten, in beide gevallen zult u een goed beeld willen hebben van de kosten die daarop worden aangerekend. De onderstaande tabel geeft u weer met welke tarieven u rekening moet houden.

SpecificatiesNieuwTweedehandsEcologisch
JKP minimaal3,45%4,45%3,25%
JKP maximaal3,45%4,45%3,25%
Bedrag minimaal€ 500,-€ 500,-€ 500,-
Bedrag maximaal€ 25.000,-€ 25.000,-€ 25.000,-
Looptijd minimaal24 maanden12 maanden24 maanden
Looptijd maximaal72 maanden60 maanden72 maanden

KBC maakt het ook mogelijk om een lening af te sluiten voor een van de onderstaande producten.

VoertuigenNieuw Tweedehands
Wagen JaJa
Groene wagenJaJa
Motor JaJa
Mobilehome JaJa

Andere belangrijkste specificaties zijn:

Eerste terugbetaling 1 maand na uitbetaling
CKP Registratie Ja
Online aanvragenJa
Kosteloos vervroegd aflossenNee

KBC autolening simuleren

Wilt u graag een autolening simulatie KBC uitvoeren? Dan zult u natuurlijk graag willen weten hoe dat nu precies in z’n werk gaat. In eerste instantie kunt u zich als bestaande klant aanmelden in KBC Touch om dit te doen. Dat kan noodzakelijk zijn omdat u alleen op die manier uw exact, persoonlijk tarief kunt ontdekken. Het uitvoeren van een simulatie bij KBC bestaat verder uit diverse stappen:

 1. Geeft aan wat het exacte kredietbedrag is.
 2. Simuleer in slechts enkele kliks de maandelijkse afbetaling. 
 3. Vraag de lening online aan.

Een simulatie voor uw autofinanciering KBC uitvoeren zorgt ervoor dat u precies te weten komt hoe het verloop van uw autolening er precies uit zal komen te zien. Dat is uiteraard niet onbelangrijk.

Autolening KBC aanvragen, hoe werkt dit? 

Wilt u graag een KBC autolening aanvragen? Dan kunt u hiervoor op verschillende manieren te werk gaan. Als bestaande klant kunt u dit doen in de KBC Touch omgeving. Bent u nog geen klant? Dan kunt u, uw aanvraag op een andere manier indienen. Dit kan gebeuren na het uitvoeren van een simulatie, maar ook vaak in een vergelijker waar u gebruik van maakt. Hou er rekening mee dat u om uw autolening KBC aan te vragen over verschillende gegevens dient te beschikken zoals: 

 • Het bedrag dat u precies wenst te lenen 
 • De looptijd waarop u het krediet wenst terug te betalen

Hou er bovendien ook rekening mee dat KBC een document vereist waarop de waarde van de auto wordt aangegeven waarvoor u wenst te lenen. Dit kan een bestelbon zijn, maar ook een offerte of een factuur. Ook deze zult u dus bij de hand moeten hebben voor het aanvragen van deze lening. 

Veelgestelde vragen

Moet ik klant zijn bij KBC om een lening aan te vragen?

U hoeft geen bestaande klant te zijn bij KBC om een lening aan te kunnen vragen. Wanneer u uiteindelijk beslist om de KBC autolening af te sluiten zult u uiteraard automatisch klant worden. Dan krijgt u doorgaans ook toegang tot de KBC Touch omgeving voor klanten. 

Hoe werkt het terugbetalen?

Het bedrag dat maandelijks terug moet worden betaald aan KBC voor de afgesloten autolening wordt automatisch van uw bankrekening afgeboekt. Het is dus belangrijk om er altijd voor te zorgen dat het vereiste bedrag op uw bankrekening aanwezig is. Het manueel betalen van uw aflossingen is doorgaans niet mogelijk.

Wat is de looptijd?

De maximale looptijd waar u rekening mee moet houden bij de KBC autolening bedraagt 60 maanden. Dit komt overeen met vijf jaar. U dient er rekening mee te houden dat de looptijd de rentevoet van uw autolening kan beïnvloeden. Een kortere looptijd levert u doorgaans een lagere rente op.

0 Reviews ( 0 out of 0 )

Write a Review

© 2022 Autolening.be : VInd de beste en goedkoopste lening voor uw nieuwe of tweedehands auto.

Leningvormen

Tweedehands wagen

Nieuwe auto

Groene auto

Kennisbank

Contact

Santvoortbeeklaan 25,
2100 Antwerpen

info@autolening.be