Santander

Onafhankelijke informatie, rentestanden en onafhankelijke beoordelingen.

De autolening Santander is het meest geschikte krediet voor mensen die geld willen lenen voor de aankoop van een nieuwe auto. Bent u eerder geïnteresseerd in de aankoop van een tweedehands wagen? Ook deze kunt u laten financieren. De Santander autofinanciering staat bekend als een interessante kredietvorm waar we u op deze pagina graag kennis mee willen laten maken.

Alle autoleningen van Santander

logo Santander

Santander nieuw

  • Auto jonger dan 3 jaar

10,5 %

logo Santander

Santander tweedehands

  • Auto ouder dan 3 jaar

10,5 %

logo Santander

Santander groen

  • Recente auto tot 3 jaar oud met een lage CO2-uitstoot

10,5 %

Wij vergelijken de lening voor een nieuwe auto in deze vergelijker met een looptijd van 48 maanden met een bedrag van €10.000, een lening tweedehands auto met een looptijd van 48 maanden en een bedrag van €10.000 en de groene autolening met een looptijd van 48 maanden en een bedrag van €15.000. Rentevoeten op 13/06/2023.

Waarom kiezen voor een Santander auto lening?

De Santander auto lening staat er in de praktijk om bekend het net even anders aan te pakken in vergelijking met andere soortgelijke financieringen. Dat is onder meer terug te zien in de bijzonder lange maximale looptijd van deze financiering van 120 maanden. Dat is echter niet alles. 

Indien u kiest voor de Santander autofinanciering zult u tevens tot de vaststelling komen dat lichte afwijkingen van de kredietvoorwaarden tot de mogelijkheden behoren. Dit betekent concreet dat u altijd de mogelijkheid heeft om vroeger gedeeltelijk of volledig uw krediet vroegtijdig terug te betalen. Bovendien is er ook geen sprake van een zogenaamde nulstellingstermijn. 

Wat zijn de voordelen van de autolening Santander? 

Er zijn best een aantal in het oog springende voordelen verbonden aan de autolening Santander. Kredietnemers die kiezen voor deze lening kunnen dan ook rekenen op deze voordelen:

  • De afbetaling van uw lening kan gebeuren op een termijn tot maximum 120 maanden.
  • Vervroegd (gedeeltelijk) afbetalen behoort altijd tot de mogelijkheden. 
  • De aanvraag van de autolening kan zeer eenvoudig en snel online gebeuren. 

De hierboven aangehaalde voordelen hebben er door de jaren heen reeds voor gezorgd dat menig aantal kredietnemers hebben gekozen voor deze autolening. Spreken deze voordelen u ook wel aan? Dan kunt u uiteraard meteen uw kredietaanvraag indienen bij Santander. 

Wat zijn de nadelen van de autolening Santander?

Er kunnen uiteraard niet alleen maar voordelen verbonden zijn aan de Santander autolening. U dient dan ook rekening te houden met enkele mogelijke nadelen. Het gaat hierbij om de volgende:

  • U kunt de autolening slechts afsluiten voor een bedrag tot maximaal 50.000 euro.
  • Het JKP ligt doorgaans aanzienlijk hoger dan bij andere kredietverstrekkers. 
  • De rente is vastgesteld waardoor u niet kunt profiteren van eventuele renteverlagingen.

Vormen de hierboven aangehaalde nadelen voor u niet meteen een groot probleem? Dan hoeft er u eigenlijk niets in de weg te staan om deze lening aan te vragen. 

Kosten

Bent u benieuwd met welke kosten u voor uw autolening Santander rekening dient te houden? Deze kosten komt u meteen te weten wanneer u de onderstaande prijstabel raadpleegt. 

Santander maakt het ook mogelijk om een lening af te sluiten voor een van de onderstaande producten.

Andere belangrijkste specificaties zijn:

Santander autolening simuleren

U kunt zeer eenvoudig de autolening Santander simuleren op de website van Santander. Daarbij kunt u ofwel aangeven hoeveel het bedrag is dat u wenst te lenen ofwel welk maandbedrag u wenst te betalen. Vervolgens zal de simulatie u duidelijk maken hoeveel het JKP bedraagt en wat de voorgestelde looptijd is. Wilt u liever een andere looptijd? Dan kunt u dit uiteraard eenvoudig in de simulatie aanpassen.

Autolening Santander aanvragen, hoe werkt dit? 

Wanneer u de Santander autolening simulatie heeft uitgevoerd kunt u er meteen voor kiezen om deze aan te vragen. De gesimuleerde data wordt standaard in het aanvraagformulier ingevuld. Vervolgens dient u nog uw persoonlijke gegevens in te vullen evenals de overige gegevens die worden gevraagd. De aanvraag van deze autolening kan dus volledig online gebeuren in slechts drie eenvoudige stappen. Na goedkeuring van uw kredietdossier kunt u ook snel over het aangevraagde kredietbedrag beschikken. Zo kunt u snel achter het stuur kruipen van uw nieuwe droomauto! 

Veelgestelde vragen

Moet ik klant zijn bij Santander om een lening aan te vragen?

U hoeft geen klant te zijn bij Santander om een lening aan te kunnen vragen. Ook wanneer u nog geen klant bent is het mogelijk om eenvoudig online uw kredietaanvraag in te dienen. Uiteraard zult u vervolgens wel de nodige gegevens aan Santander moeten verstrekken.

Hoe werkt het terugbetalen?

Het terugbetalen van de Santander autolening verloopt zeer eenvoudig. Van zodra u het kredietbedrag heeft ontvangen zal enkele maand het verschuldigde bedrag in rekening worden gebracht op de door u aangegeven bankrekening. Dit gebeurt geheel automatisch. U hoeft hier als kredietnemer verder dus niets voor te doen.

Wat is de looptijd?

De looptijd van de autolening Santander bedraagt maximaal 120 maanden. Dat is een aanzienlijk langere looptijd in vergelijking met heel wat van de andere autoleningen die er bestaan. Uiteraard is het voor u als kredietnemer ook mogelijk om te kiezen voor een kortere looptijd. 

1 Review ( 5 out of 5 )

Dennie
5

Snelle afhandeling, goed geregeld. Rente was misschien wat hoger, maar voorwaarden voor de financiering waren wat fijner en snellere contactmomenten met de mensen van Santander.

Write a Review

© 2022 Autolening.be : VInd de beste en goedkoopste lening voor uw nieuwe of tweedehands auto.

Leningvormen

Tweedehands wagen

Nieuwe auto

Groene auto

Kennisbank

Contact

Santvoortbeeklaan 25,
2100 Antwerpen

info@autolening.be