Goedkoopste autolening

Het afsluiten van de goedkoopste autolening op de markt hoeft helemaal geen probleem te zijn. Op deze pagina geven we u graag aan waar u in dit geval allemaal rekening mee dient te houden. Bovendien treft u hieronder ook een handige vergelijker aan. Deze vergelijker maakt het mogelijk om snel de goedkoopste autofinancieringen op de markt te kunnen vinden. Bent u dus met andere woorden op zoek naar een echt voordelige autolening om af te sluiten? Dan bent u op deze pagina alvast aan het juiste adres.

Meest gekozen

Logo Europabank

Europabank

 • Goedkoopste autolening
 • Eventuele fiscale vrijstelling
 • Lenen tot 110% van

2,45 %

O.b.v. 24 maand €15.000

Goedkoopste Groene

Logo Elantis

Europabank

 • Goedkoopste autolening
 • Eventuele fiscale
 • Lenen tot 110% va

2,45 %

O.b.v. 24 maand €15.000

Goedkoopste Groene

Logo Crelan

Europabank

 • Goedkoopste autolening
 • Eventuele fiscale v
 • Lenen tot 110% van

2,45 %

O.b.v. 24 maand €15.000

Een goedkope autolening, bestaat dat wel? 

Een goedkope autolening bestaat zeker. Een autolening goedkoop afsluiten is door de jaren heen zelfs veel eenvoudiger geworden. Dat is te wijten aan het concurrentiële aspect waar deze kredietvorm over beschikt. Voor zowat alle mensen die een auto aankopen geldt immers dat ze daarvoor een lening afsluiten. De lening op afbetaling, waarbij de rentevoet, het bedrag, de looptijd en de maandelijkse aflossingen vastliggen, zorgt ervoor dat u precies weet waar u aan begint. Wilt u met zekerheid de meest goedkope autolening afsluiten? Dan kan de vergelijker die u aantreft hierboven op deze pagina u ongetwijfeld de weg wijzen. Vind de goedkoopste autolening voor een nieuwe wagen, tweedehands auto of een groene auto.

Het afsluiten van de meest goedkope autolening op de markt brengt zowel voor- als nadelen met zich mee. We hebben de belangrijkste voor- en nadelen hieronder voor u op een rijtje gezet. 

Wat zijn de voordelen van een goedkope autolening?

Het afsluiten van de goedkoopste autolening op de markt brengt meerdere voordelen met zich mee. Op welke voordelen u precies kunt rekenen maakt onderstaand overzicht meteen duidelijk:

 • De impact op uw financiële situatie blijft binnen de perken
 • U hoeft geen rekening te houden met hoge kosten 
 • Het afsluiten van het geleende bedrag kan vaak vergemakkelijkt worden

Wat zijn de nadelen van een goedkope autolening?

 Het afsluiten van de goedkoopste autolening brengt in de praktijk dus duidelijk heel wat voordelen met zich mee. Toch heeft een echt goedkope autolening ook nadelen. Om welke nadelen het dan precies gaat maakt het onderstaande overzicht duidelijk.

 • De kredietvoorwaarden zijn mogelijks behoorlijk strikt 
 • Mogelijke afwijkingen van de kredietvoorwaarden worden bestraft
 • De looptijd van de kredietovereenkomst is veelal beperkt

Kunt u met de hierboven aangehaalde nadelen of aandachtspunten wel leven? Dan zal de goedkoopste autolening voor u wellicht de perfecte oplossing betekenen. 

Goedkope autolening vergelijken, waar let ik op?

Wilt u de goedkoopste autolening kunnen afsluiten? Dan moet u dus altijd een vergelijking uitvoeren. Er bestaan verschillen tussen de banken die een autolening aanbieden. Het is dus belangrijk de verschillende aanbieders te vergelijken om de goedkoopste te vinden. Tijdens goedkope autoleningen vergelijken zijn er verschillende belangrijke punten waar u rekening mee dient te houden. Het gaat hierbij om de volgende:

banken beschouwen persoonlijke lening en nieuwe wagens
 • Welke intrest wordt er gehanteerd op het krediet? 
 • Is er sprake van een vastgestelde intrest of niet? 
 • Wat is de maximale gewenste looptijd van de autolening? 
 • Komt u mogelijks ook in aanmerking voor een groene autolening?

De autolening staat algemeen bekend als één van de meest concurrentiële kredietvormen op de markt. Dit heeft als gevolg dat de voorwaarden onderling tussen de verschillende kredietverstrekkers best aanzienlijk kunnen verschillen. Hou bij een goedkope autolening vergelijken in ieder geval niet alleen maar rekening met de laagste rentevoet die wordt gehanteerd. Ook de overige kredietvoorwaarden zijn immers van belang. Gaat u een hybride of een volledig groene auto kopen? In dat geval komt u mogelijks in aanmerking voor een vaak nog voordeligere groene lening. 

Hoe vind ik de goedkoopste autolening?

Het vinden van de goedkoopste autolening kan tegenwoordig vrij eenvoudig gebeuren. Van belang is vooral dat u stapsgewijs te werk probeert te gaan. Bent u benieuwd hoe ook u de voordeligste autolening kunt afsluiten? Dan kunt u daarvoor het onderstaande stappenplan volgen! 

Stap 1

Wat heb ik nodig?

Wanneer u de goedkoopste autofinanciering wenst af te sluiten zult u in eerste instantie een aantal documenten moeten kunnen voorleggen. Het gaat hierbij dan concreet om de volgende:

 • Een offerte, bestelbon of uw factuur van aankoop
 • Uw identiteitskaart
 • Een bewijs van huisvesting
 • Een overzicht van eventuele reeds lopende financieringen
 • Bewijs van uw inkomen evenals uw tewerkstelling

Heel veel aanvragen voor autoleningen lopen in de praktijk vertraging op doordat niet alle vereiste documenten voorgelegd kunnen worden. Zorg er dus altijd voor dat u goed bent voorbereid. Zo houdt u de aanvraagtermijn beperkt en de kosten op uw autolening laag.

Stap 2

Het vergelijken van autoleningen

Een voordelige autolening afsluiten is altijd een kwestie van goed te vergelijken. De vergelijker die u aantreft op deze pagina maakt dat zonder meer mogelijk. Op deze manier krijgt u een goed beeld van de verschillende goedkoopste autoleningen die op de markt zijn terug te vinden. Er vervolgens de goedkoopste autolening tussenuit halen wordt dan uiteraard heel wat eenvoudiger. 

Stap 3

Een offerte aanvragen

Heeft u een vergelijking aangevraagd? Dan kunt u een offerte aanvragen. Dit kan doorgaans gebeuren in de vergelijker waar u gebruik van maakt. Bovendien is het ook mogelijk om dit te doen via de website van financiële instellingen indien u dit prefereert. Online een offerte aanvragen zorgt er doorgaans voor dat u het snelst een reactie ontvangt. 

Stap 4

De gewenste autolening afsluiten 

Heeft u de goedkoopste autolening gevonden? Ziet ook de offerte die u heeft ontvangen er goed uit? Wanneer u deze heeft ondertekend heeft u de autolening officieel afgesloten. Vanaf dat moment is het alleen nog maar afwachten geblazen tot de financiering helemaal rond is. 

Veelgestelde vragen

Waar kan ik het beste geld lenen voor een auto?

Waar u het beste geld kunt lenen voor uw auto is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur(en). Door de goedkoopste autolening simulatie uit te voeren kunt u niet alleen meteen de intrest, maar ook de voorwaarden achterhalen die eraan verbonden zijn. 

Is het verstandig om geld te lenen voor een auto?

Een investering in een auto staat bekend als een verloren investering. Dit voornamelijk omdat uw auto geen financiële meerwaarde genereert. Omwille van deze reden is de goedkoopste autolening afsluiten dan ook interessanter dan uw spaargeld aan te spreken. Dit spaargeld houdt u zo beschikbaar voor een potentieel lucratieve investering.

Is een goedkope autolening de beste keuze? 

Geld lenen kost altijd geld. Het afsluiten van een goedkope online autolening houdt de impact van de financiering op uw financiële situatie beperkt. Vanuit dat perspectief is de goedkoopste autolening vinden en afsluiten het interessantst. Besteed uiteraard wel ook de nodige aandacht aan de andere kredietvoorwaarden.

Kan ik een autolening gebruiken voor andere voertuigen?

Ja, het is mogelijk om met een autolening andere voertuigen te financieren. Zo lijken autoleningen en motorleningen in het algemeen erg op elkaar. Daarom zal de bank het in de meeste gevallen niet weigeren als u een moto wilt kopen met een autolening. Daarnaast is het ook mogelijk om mobilhomes of caravans bij bepaalde banken te kunnen financieren met een autolening.

Vergelijking starten?

Autolening.be vergelijkt alle banken. Start nu uw simulatie.

logo Santander
Logo Mozzeno
Logo Europabank
Logo BNP Paribas Fortis
Logo Bpost Bank
Logo Crelan

© 2022 Autolening.be : VInd de beste en goedkoopste lening voor uw nieuwe of tweedehands auto.

Leningvormen

Tweedehands wagen

Nieuwe auto

Groene auto

Kennisbank

Contact

Santvoortbeeklaan 25,
2100 Antwerpen

info@autolening.be