Autolening zonder bank

Een auto kopen zonder de bank, waarom en hoe doe je dat? Een auto kopen zonder gebruik te maken van een banklening kan een geweldig idee zijn. U moet altijd zorgvuldig kijken naar de beschikbare financieringsopties voordat u de deal sluit en de auto koopt. 

Geld lenen kost geld

Waarom geld lenen zonder bank?

Waarom is een autolening zonder bank soms noodzakelijk en waar moet u op letten? Er zijn verschillende redenen waarom mensen een lening aanvragen zonder de bank. Enkele voorbeelden hiervan:

 1. U staat op de zwarte lijst en wil toch geld lenen. 
 2. U wil een klein bedrag lenen.
 3. U bevindt zich in een ingewikkelde situatie.

Lenen zonder een bank kan op verschillende manieren. De bekendste manier is de particuliere lening, waar er geen tussenkomst van de bank is. Verder kan u zonder tussenkomst van de bank een lening krijgen met behulp van crowdfunding of familie en vrienden.  

Voor- en nadelen

Lenen zonder nationale bank is een steeds populairder alternatief voor traditionele banken, en als zodanig zijn er voor- en nadelen verbonden aan verschillende manieren van lenen.

Voordelen 

 • De kans is groot dat u er goedkoper vanaf komt indien u gebruik maakt van een privé lening bij een particulier. De bankkosten vallen namelijk weg. 
 • U bent vrijwel zeker dat u wordt geaccepteerd, ongeacht uw kredietgeschiedenis. De privé persoon die u geld zal lenen is niet verplicht een BKR toetsing te doen. 
 • U hoeft geen enkele bank te bezoeken en kan alles aanvragen via het internet. 

Nadelen

 • Wanneer u gaat lenen bij particulieren zijn de overeenkomsten vaak veel minder duidelijk dan die bij de bank.
 • Er bestaan malafide geldverstrekkers. Wees dus op uw hoede en doe genoeg onderzoek om bij een betrouwbare particulier geld te lenen. 
 • Er kunnen boeteclausules opgesteld worden die ervoor zorgen dat u meer moet betalen als u de afspraken niet nakomt. 

Banken geven niet altijd een lening aan nieuwe klanten

U bent jong en wil uw eerste auto op afbetaling kopen zonder een bank, want u bent een nieuwe klant die nog geen lening krijgt. Ja dit kan. Banken beoordelen kredietwaardigheid en risico en het is hun beslissing om al dan niet een lening te verstrekken. Zij willen er zeker van zijn dat zij genoeg geld verdienen om hun kosten te dekken, hun werknemers te betalen en winst te maken. Daarom zullen zij niet altijd leningen verstrekken aan nieuwe klanten.

U heeft een ingewikkelde situatie

U zit in een ingewikkelde situatie, en u wil of kan niet lenen van de bank. Misschien bent u niet geschikt voor een lening vanwege uw kredietverleden of inkomensniveau. Er zijn andere manieren om uw droomauto te financieren. Sta echter wel stil bij de financiële verplichtingen die komen kijken bij deze vorm van lenen. 

Geld lenen zonder bank, toch CKP check

Geld lenen zonder bank is zeker geen alternatief om eventueel de CKP check te kunnen ontlopen, indien u bijvoorbeeld vreest dat deze uw lening zou kunnen dwarsbomen. Het mag dus duidelijk zijn dat ook bij geld lenen zonder bank deze check gewoon door aanbieders zal worden ingezet, ondanks dat deze dus geen bank zijn. Alle aanbieders willen namelijk graag weten of de personen die een lening aanvragen niet negatief op de zwarte lijst staan vermeld, want als dat namelijk wel het geval is zullen direct de alarmbellen gaan rinkelen en wordt de kans op een lening al direct een heel pak kleiner. Er valt dus niet om de CKP check heen te werken door voor geld lenen zonder bank te kiezen.

online kredietverstrekkers doen aan collaboratieve financiering en crowdfunding net als andere kredietverstrekkers

Hoe kunt u geld lenen zonder bank

Kredietverstrekkers vergelijken

Een particuliere lening bij privé kredietverstrekkers draait grotendeels om vertrouwen en transparantie. Jullie moeten het eens worden over het bedrag en de rente, en een overeenkomst ondertekenen waarin alles in detail wordt beschreven.

U zult veel onderzoek moeten doen naar verschillende kredietverstrekkers en lening-voorwaarden. Vergelijk ook zeker de rentetarieven voordat u beslist met wie u in zee gaat. Een lening afsluiten bij een particulier kan riskant zijn – ze hebben niet hetzelfde toezicht als banken, dus u krijgt misschien niet dezelfde bescherming als bij een bank. Het biedt echter wel flexibiliteit en snelheid in het lenen van geld voor uw auto. Onderzoek zeker verschillende opties voordat u beslist over dit soort lening!

Geldreserve

Een voorbeeld van geld lenen zonder bank is via een geldreserve . Hierbij kan het beschikbare bedrag flexibel worden opgenomen en weer worden afgelost. Ook is er een mogelijkheid om het bedrag van de maandelijkse aflossing aan te passen. Een voordeel van geldreserve is dat het hele of gedeeltelijke bedrag kan worden gebruikt voor uiteenlopende doeleinden. Hierbij maakt het dus niet uit waar u het geld aan besteed en hoeft er geen verantwoording te worden afgelegd.

Crowdfunding

Crowdfundingplatforms koppelen leners en kredietverstrekkers. De kredietverstrekkers op deze platforms zijn bereid geld te lenen aan privé personen die hun financiële hulp nodig hebben. Deze vorm van lenen wordt peer-to-peer lending (of P2P) genoemd, omdat de kredietgever en de kredietnemer particuliere entiteiten zijn en als gelijken van elkaar kunnen worden beschouwd. De transacties vinden niet plaats bij een bank, maar worden gefaciliteerd door een derde partij, die echter wel een fee aanrekent hiervoor. 

Geld lenen van familie of vrienden

Tenslotte kan u ook overwegen geld te lenen van familie en vrienden. Geld lenen van familie en vrienden kan een geweldige manier zijn om een goede deal voor een auto te krijgen. Zorg er echter voor dat jullie persoonlijke band niet in gevaar komt hierdoor. 

onverwachte kosten voorkomen door te lenen bij familie of vrienden

Online lening simuleren

Bij privé kredietverstrekkers en crowdfundingplatforms is het alsook mogelijk om uw lening online te simuleren. Het is altijd een goed idee om dit te doen omdat het risicovoller is dan bij de bank.

Veelgestelde vragen 

Is het mogelijk om een privé lening zonder bank te verkrijgen?

Ja, dit is mogelijk. Dit kan u doen via een particuliere lening of crowdfunding. Overweeg ook of het een goed idee is om bij familie en vrienden te lenen.

Wat kan ik met een particuliere lening financieren?

Particulieren kunnen u een onderhandse lening verstrekken van kleine bedragen tot grote bedragen. Met het geld kunt u vaak doen wat u wilt. Koop een nieuwe auto, financier een groot project, geef een feest of centraliseer meerdere leningen in één grote lening met een lagere afbetaling.

Waar kan ik geld lenen als ik op de zwarte lijst sta?

Het is niet mogelijk om een persoonlijke lening aan te vragen als u op de zwarte lijst staat. Particuliere leningen zijn een optie als u echt geld moet lenen en u op de zwarte lijst staat. Zij dienen namelijk geen kredietcontrole te doen. 

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen geraadpleegd:

 • http://www.nbb.be/
 • https://economie.fgov.be/nl/themas/financiele-diensten/centrale-voor-kredieten-aan/negatief-luik-van-de-centra

© 2022 Autolening.be : VInd de beste en goedkoopste lening voor uw nieuwe of tweedehands auto.

Leningvormen

Tweedehands wagen

Nieuwe auto

Groene auto

Kennisbank

Contact

Santvoortbeeklaan 25,
2100 Antwerpen

info@autolening.be