Hoe kan ik snel geld lenen voor een auto? 

Als u wilt leren hoe u snel geld kunt lenen, is de eerste stap om uit te zoeken welk type lening voor u het beste werkt. Sommige leenbedrijven staan bekend om hun lage tarieven, andere om hun flexibele aflossingstijden, en sommige bieden beide. In deze blog wordt verder ingegaan op de mogelijkheden om aan een snelle autolening te komen.

jaarlijks kostenpercentage en maandelijks aflossing

Hoe kan ik snel geld lenen in België?

Als u dringend geld nodig hebt hebt voor een auto, zijn er verschillende opties beschikbaar. De eerste en gemakkelijkste optie is lenen van vrienden of familie. Als u goed krediet hebt, kan een vriend of familielid bereid zijn om u het geld voor de aankoop van uw auto te lenen. Deze optie is echter vaak niet haalbaar, omdat u dan iemand moet kennen die het zich kan veroorloven om u het geld te lenen.

Via een minilening of een persoonlijke lening kan u ook geld lenen voor een auto. Er zijn tal van particuliere lening aanbieders die u online kan vinden. 

Welke lening is het meest geschikt?

Wil u snel geld lenen in België, dan is de mini-lening waarschijnlijk de beste optie. 

Een minilening is klein, kortlopend en snel. De terugbetalingstermijn is kort in vergelijking met andere leningen. Er zijn geen kredietcontroles of borgstellingen vereist, dus zelfs mensen zonder kredietgeschiedenis of met een slecht krediet kunnen de minilening aanvragen.

Voor- en nadelen

Het voordeel van minileningen ten opzichte van andere leningen is dat ze vrij gemakkelijk te verkrijgen zijn en weinig papierwerk en geen onderpand vereisen. De rentevoet van minileningen is meestal hoger dan die van andere soorten leningen, maar aangezien de looptijd kort is, zou dit niet zo’n probleem moeten zijn. Verder is het zo dat een autolening door de banken soepeler beoordeelt wordt dan een normale lening op afbetaling (persoonlijke lening).

Wat is het addertje onder het gras voor een snelle lening? U heeft snel geld met een minilening, maar hier hangt een stevig prijskaartje aan vast. Minileningen worden vaak aangeprezen als de perfecte oplossing voor mensen met een slecht krediet of zonder kredietverleden. Inderdaad, omdat kredietverstrekkers geen tijd hebben om uw financiële situatie te onderzoeken. Dit type lening heeft echter veel beperkingen zoals het maximum te lenen bedrag en de tijd waarop u de lening moet terugbetalen. 

 • Snel geld met een minilening
 • Makkelijk te verkrijgen
 • Korte looptijd
 • Relatief duur door hogere rentes
 • Maximum leenbedrag
 • Leenbedrag snel afbetalen

nieuwe auto met vaste rentevoet

Hoeveel kunt u lenen? 

Een vraag die velen zich zullen stellen? Hoeveel kan ik lenen voor een auto? Hoeveel u kunt lenen om een auto te financieren hangt af van verschillende factoren;

 • Prijs van de auto
 • Bedrag dat u maandelijks kunt afbetalen
 • Looptijd
 • Wettelijke maxima
 • Uw persoonlijke financiële geschiedenis

De meeste banken hebben echter een wettelijk maximumbedrag dat u voor een bepaald voertuig kunt lenen.

Prijs van uw auto

De eerste factor waarmee rekening moet worden gehouden bij de aankoop van een auto is de prijs. Zo kan het gaan om een autofinanciering voor een nieuwe wagen, maar evengoed voor een tweedehandswagen. Particulieren mogen de volledige kosten, inclusief BTW, lenen. Banken staan ook een lening van 110 procent toe, waarmee de koper meteen de registratiekosten en de eerste verzekeringspremies kan dekken.

Bedrag dat u maandelijks kunt afbetalen

Het vermogen om een geleend bedrag terug te betalen is een cruciale factor in de beslissing van de financiële instelling. Wie meer verdient, zal zich een hogere aflossing kunnen veroorloven.

De looptijd

U kunt het afbetalingsplan voor uw autolening kiezen. Als u meer ademruimte wilt in uw maandelijkse te betalen bedrag, kunt u de lening uitrekken over een langere periode. Het nadeel? Het kost u meer aan rente.

Wettelijke maxima

Er zijn echter grenzen aan de looptijd van uw lening. De regelgeving bepaalt dat particulieren die tussen 2.700 en 3.700 euro lenen de lening in 30 maanden moeten kunnen terugbetalen. Voor 7.500 tot 10.000 euro is dit 48 maanden; voor 10.000 tot 15.000 euro is dit 60 maanden; en voor bedragen tussen 15.000 en 20.000 euro geldt de maximale looptijd van 84 maanden.

Uw persoonlijke financiële geschiedenis

Banken zijn wettelijk verplicht de Centrale voor kredieten aan particulieren te raadplegen voordat zij een lening verstrekken. Als u andere leningen op tijd hebt afbetaald, heeft dat een positieve invloed op uw kredietwaardigheid. Heeft u in het verleden echter betalingen gemist, dan wordt uw kredietwaardigheid negatief beïnvloed.

Maak gratis een online simulatie

Een autolening simulatie tool is gratis voor iedereen en helpt u bij het berekenen, vergelijken en evalueren van meerdere lening opties. U kunt uw huidige lening invoeren en deze vergelijken met andere leningen die beschikbaar zijn op het specifiek platform. 

een representatief voorbeeld van een nieuwe auto met een maandelijkse aflossing

Veelgestelde vragen 

Hoeveel procent van mijn inkomen mag ik lenen?

Welk percentage van mijn inkomen kan ik lenen? Het antwoord hangt af van uw kredietverstrekker, maar meestal is het ongeveer 25 tot 30 procent. Echter zijn er hiervoor geen wettelijke richtlijnen, maar gaat het om een vuistregel. 

Hoe kom ik aan een snelle autolening? 

De snelste manier om een autolening aan te gaan is een mini-lening. Let wel op want hier zijn voorwaarden aan verbonden. 

Waar kan ik met spoed geld lenen?

Er zijn verschillende manieren om snel aan geld te komen. Een mini-lening bij een kredietverstrekker, lenen bij vrienden en familie, etc. Bij banken duurt het vaak enige tijd vooraleer je effectief het geld in handen hebt, alhoewel sommige banken hier snel mee zijn. Alles hangt dus af van exact hoe snel u het geld nodig heeft. 

© 2022 Autolening.be : VInd de beste en goedkoopste lening voor uw nieuwe of tweedehands auto.

Leningvormen

Tweedehands wagen

Nieuwe auto

Groene auto

Kennisbank

Contact

Santvoortbeeklaan 25,
2100 Antwerpen

info@autolening.be